BELANGRIJK: Bespeelbaarheid van de tennisbanen

Geplaatst op 05-02-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maarten Boers

Beste mensen,

 

Met het huidige weer hebben we helaas te maken met risico’s t.a.v. de bespeelbaarheid van de banen. Het is nl. geen enkel probleem als er met vorst gespeeld wordt, mits je eventuele gladheid natuurlijk geheel voor eigen risico neemt ;-).

 

De kans dat de banen kapot gespeeld worden is er alleen bij opdooi. D.w.z. als er een laagje ontdooid is bovenop een dieper liggende laag die nog wel bevroren is. Dan krijg je nl. een laagje ‘blubber’ op een harde afgesloten laag. Als er dan gelopen/gespeeld wordt leidt dat onherroepelijk tot kuilen en bobbels die er echt niet meer uit te halen zijn omdat dat de ondergrond onder de mat betreft.

 

Zoals het weer tot nu toe geweest is lijkt de vorst niet echt diep in de grond (banen) te dringen en zal er dus niet of nauwelijks sprake zijn van opdooi. Toch willen we jullie allen met nadruk vragen om elke keer als je de baan op gaat goed op te letten of de bovenlaag niet te zacht is. Bij de minste of geringste twijfel alsjeblieft NIET de baan op te gaan laat staan te spelen!

 

Mocht de vorst echt doorzetten en er dan zeker een periode van ‘opdooi’ komt dan worden de banen natuurlijk afgesloten (netten naar beneden en de poort op slot). Maar in dat geval krijgen jullie zeker nog bericht.

 

Als je nog vragen hebt laat het dan weten.

 

Met vriendelijke groet

 

Namens de baancommissie,

 

Maarten Boers


 

Contact: ofni.[antispam].@tvnieuwleusen.nl

Tennispark
Koningin Julianalaan 8-a
7711 KK  Nieuwleusen 

Postadres: Postbus 5, 7710 AA  Nieuwleusen

 

Openingstijden

Op ons tennispark kan dagelijks worden getennist van 08.00 tot 23:00 uur.